9è berenar de transició: presentació de Cardedeu en Transició, amb la presència de Naresh Giangrande

Us convidem al 9è BERENAR DE TRANSICIÓ, organitzat per Cardedeu en Transició, que serà el divendres 13 de juny, de 18 a 21h, a EsBioesfera (carrer Lluís Llibre, núm. 29, al centre de Cardedeu).

En aquesta ocasió tan especial comptarem amb la presència de Naresh Giangrande cofundador de Transition Totnes (Anglaterra), la primera ciutat en Transició. Naresh ha estat involucrat en el disseny, funcionament i desenvolupament de molts dels esdeveniments, projectes, grups i formacions que han estat al cor de l’enorme èxit del projecte “Ciutats en Transició”. Ha fet xerrades, entrevistes i impartit cursos de transició a formadors, autoritats locals, organitzacions i centenars de participants d’11 països. També va crear i coordinar el grup d’energia d’TTT (Transition Town Totnes) i actualment és director del Ltd TTT.

Amb en Naresh, coneixerem de primera mà l’experiència de Transition Totnes i compartirem conversa, debat i projectes per caminar cap a una manera de viure més sostenible. Gaudirem també d’un moment d’especial celebració, el berenar, amb allò que cadascú porti.

En Naresh visita Catalunya per participar en el 1r curs oficial de “Com AVANÇAR la Transició”, que es farà el 14 i 15 de juny a Barcelona, organitzat per “Transición Sostenible” i la “Red de Transición España”.

Però, què és el Moviment de Transició? Conegut també com “Transition Towns Movement”, treballa, a nivell mundial, per transformar la societat desigual, i fortament depenent dels recursos energètics fòssils, en una societat justa, resilient, comunitària i protectora de l’entorn.

A Cardedeu, comença a germinar la llavor del Moviment de Transició l’any 2011, quan un grup de persones vam visitar “Transició Vilanova” i Cardedeu Autosuficient va passar el documental “In transition 1.0”. Un any després, el juliol de 2012, en Juan del Rio, de “Transición Sostenible”, va presentar el documental “In transition 2.0”.

L’octubre de 2013, a l’escola EsBioesfera, va tenir lloc la primera trobada de persones interessades en conèixer i participar en un procés de transició i, el mes de novembre de 2013, s’hi va fer el primer curs oficial de transició amb la col·laboració de “Transición Sostenible”, facilitat per Juan del Rio i Mathieu Durrande. Naixia així Cardedeu en Transició.

Des de llavors, cada mes celebrem els “Berenars de Transició”, i cada quinze dies ens reunim el grup de treball “Creació i Desenvolupament” de Cardedeu en Transició, que avança en el desenvolupament de diversos projectes.

VINE AL 9È BERENAR DE TRANSICIÓ! CONEIXERÀS EL “MOVIMENT DE TRANSICIÓ” DE LA MÀ D’UN DELS SEUS COFUNDADORS, EN NARESH GIANGRANDE!

9e Berenar de Transició

One thought on “9è berenar de transició: presentació de Cardedeu en Transició, amb la presència de Naresh Giangrande

  1. Retroenllaç: Llega la 9º Merienda de Transición con Naresh Giangrande

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s