17è Berenar de Transició: L’obsolescència planificada o obsolescència percebuda

[Obsolescència: L’obsolescència és la caiguda en desús de màquines, equips i tecnologies motivada no pas per un mal funcionament del propi equip, sinó per un insuficient acompliment de les seves funcions.]

Vet aquí la definició que ens dóna la Viquipèdia de l’obsolescència, el tema que hem decidit tractar en el proper Berenar de Transició. Molts i moltes ja haureu vist l’interessant documental Compra, llença, compra (Cosima Dannoritzer, 2012), on s’analitza l’estratègia de moltes empreses per a reduir la vida útil dels seus productes i aconseguir així un augment de les vendes. No obstant això, el de l’obsolescència és un tema força més complex en què no només hi juga un paper important la planificació maliciosa d’algunes empreses, sinó també la percepció que té l’usuari dels productes i la vida útil que ell o ella decideix donar-los.

Parlarem de tot això i més al proper 17è Berenar de Transició, que farem el divendres 22 de maig, de 18:30 a 21 hores, a Esbioesfera (c/ Lluís Llibre, 29 de Cardedeu). No hi falteu!

Imprimir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s