Projecte de conreu de cereals a Can Suari

Cereals

Des de Can Suari, una masia situada entre Cardedeu i Llinars del Vallès, fa poc mes d’un mes, les persones que vivim com masovers vam llançar una idea de projecte per promoure el re-aprenentatge i la recerca de noves i tradicionals formes de conrear cereals, que siguen més respectuoses amb la terra i la biodiversitat, i menys depenent dels combustibles fòssils i dels afegits derivats d’aquest per al control de plagues i la gestió de les “males” herbes.

En aquesta direcció hem fet ja dues reunions amb persones de grups afins interessades en la participació activa en aquest incipient projecte. Volem que aquesta iniciativa sigui oberta, i que més gent s’afegeixi en aquest projecte cooperatiu, transformador i demostratiu.

Volem re-descobrir i aprendre sobre tracció animal, tecnologies apropiades i treball comunitari, no sols per motius ecològics i econòmics, també com una labor social de reforçament de les xarxes socials locals. La idea es començar aquesta tardor amb una prova pilot, per aprendre amb la sembra de dos cereals, un per farina i un altre per farratge, i un tercer espai amb adob verd, per fer rotacions i recuperar un terra maltractat després de molts anys de cultiu convencional de cereals.

Al anar en la mateixa direcció que la promoguda pel grup de Cardedeu en transició, i al tindre contacte directe amb les persones que hi participen, considerem aquest projecte com una confluència amb aquesta iniciativa, i d’altres que son en marxa al poble i la regió.

La propera trobada tindrà lloc el primer o segon dimecres de juliol, a Can Suari. Molt prompte confirmarem la data.

Si t’interessa conèixer més sobre el projecte, unir-te o preguntar qualsevol cosa relacionada, podeu contactar amb: sjoerdcardedeu@gmail.com

Salut, i bona collita!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s