Pícnic i projectes de futur: una breu crònica

El passat dissabte, 16 de juliol, ens vam reunir més de vint persones per celebrar i tancar el curs de Cardedeu en Transició a prop de la masia Can Suari. Junts vam compartir un sopar divers i abundant, amb productes ecològics i de proximitat, vam xerrar i fins i tot vam tenir música d’acompanyament.

A mes de persones involucrades en Cardedeu en Transició, hi havia representants de projectes diversos, ja siguen arrelats a la iniciativa organitzadora del pícnic, com el cas del Projecte Cereals o Cardedeu Comestible, o paral·lels i afins, com el cas del Banc del Temps, l’ecoxarxa De Gota en Gota: Amarant la Terra o la cooperativa de consum Cardedeu Autosuficient.

Vam fer una breu valoració del curs, apuntant la necessitat de fer-nos més visibles als carrers, d’acollir i integrar més gent a l’Espai de Creació i Desenvolupament, grup promotor de Cardedeu en Transició, i d’aprofitar i treure tot el potencial d’actes com les fires i altres espais que darrerament s’ofereixen al poble.

També vam fer un esborrany de les línies de treball que volem endagar a partir del setembre, totes obertes a la participació de més persones interessades:

Projectes d’alimentació:

1) Cardedeu Comestible: Fer noves plantades, en espais més apropiats, i de forma colaborativa amb l’Ajuntament.

2) Projecte de Cereals a Can Suari: Començar la primera sembra l’agost-setembre i definir més l’estratègia, els rols i les persones involucrades.

Projectes d’economia local:

Projecte cooperatiu entre De Gota en Gota i el Banc del Temps, aprofitant el Mapa de Consum que vam elaborar a Cardedeu en Transició, per començar a introduir moneda social i local, conjuntament amb la Cooperativa Integral Catalana (CIC). La idea és que s’enganxi un logo comú a totes les botigues que accepten pagaments amb ecos, la moneda social de les ecoxarxes.

Setmana de la Mobilitat Sostenible:

Organitzar una setmana cap a la primavera, conjuntament amb organitzacions locals com A Cardedeu en Bici i a Peu, per poder interactuar amb les escoles i instituts.

Com podeu veure, tenim molts somnis per continuar co-creant! Si us veieu amb energies i motivacions per ajudar a fer-los realitat, totes les persones són benvingudes!

Al setembre tornarem amb les piles carregades per continuar aquests reptes tan inspiradors com necessaris!

Us desitgem un bon estiu de tot el grup de Cardedeu en Transició!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s