De Gota en Gota Amarant la Terra

13177818_270952973248681_8558923936777825289_n

Antecedents

El i Berenars per la Transició realitzats el març i abril del 2014, vam parlar de Moneda Social i Xarxes d’Intercanvi. D’aquí van sorgir les ganes i la idea de crear una Xarxa d’Intercanvi al Vallès Oriental Est.

Després d’estar uns mesos establint els principis, valors i bases de funcionament que regissin la Xarxa, vam començar a obrir-la i donar-nos a conèixer “de gota en gota”  😉  Vam anar fent acollides a amics i coneguts que hi estaven interessats i d’altres persones que, en saber de la Xarxa, ens contactaven.

A la Fira de Sant Isidre de Cardedeu del 2016, va ser la primera vegada que ens vam presentar en un acte públic i properament ho farem a Aurea Social a Barcelona, aprofitant la presentació de projectes afins al Moviment per la Transició que es celebrarà el proper 6 d’octubre amb motiu de la visita de Rob Hopkins.

El curs passat vam centrar-nos en crear el Rebost  que actualment s’anomena Rebost Amarant la Terra  i que pertany a la Xarxa de Rebosts de la CAC (Cooperativa d’Abastiment Catalana). Dins la CAC la majoria dels productors accepten alts percentatges de Moneda Social. Un altre valor afegit a aquest tipus de cooperativa de consum responsable és que els consumidors tenim la possibilitat de ser productors del rebost (prossumidors), amb la qual cosa dinamitzem i potenciem el consum de proximitat.

La tasca que ens hem proposat fer aquest curs 2016-2017 és donar a conèixer la Moneda Social i estendre el seu ús, en el nostre territori.

Objectius

El que pretenem és fomentar la transformació social a través d’una comunitat autogestionada i no jeràrquica, alternativa al sistema actual. Que estigui basada en l’enxarxament, l’establiment de vincles, les relacions de confiança i el suport mutu entre persones i projectes afins.

També en l’arrelament al territori i l’economia local, i en la sostenibilitat i respecte pel medi ambient i tots els éssers vius, tant locals com globals.

Els nostres objectius generals són:

  • Crear consciència de la importància que hi ha en fer un consum responsable a nivell global.
  • Fomentar, recolzar i/o impulsar projectes que siguin respectuosos amb el medi ambient i les persones en totes les etapes del seu procés.
  • Crear comunitat, a partir de fomentar l’ajuda mútua i la solidaritat entre les veïnes.
  • Fomentar i recolzar l’autogestió dins de cada projecte per a aconseguir l’empoderament de l’individu.
  • Fomentar la permacultura en el seu sentit més ampli.

Crear formes d’economia alternativa basades en la producció i intercanvi local, que permetin entendre el treball no separat de la vida personal i relacional.

Els nostres objectius concrets són:

  • Facilitar el consum de producte local i/o de producció respectuosa amb les persones i el medi ambient.
  • Difondre la xarxa a través de: Fires, tríptics, de persona a persona,…
  • Fomentar l’intercanvi directe, amb moneda social, dació, préstec.

Projectes

  • El Rebost. Fem compres conjuntes un cop al mes de producte no perible i semi-periple a la CAC (Central d’Abastiment Catalana) i de xarxer@s prossumidors (productors i consumidors). Tu pots ser un d’ells.
  • Ajudar a les persones a trobar el seu projecte productiu, o de servei o d’intercanvi de coneixements.

Tenim moltes il·lusions i esperem que de Gota en Gota, entre totes els anem realitzant conforme anem descobrint i cobrint les necessitats dels nostre territori.

Si vols saber més de la Xarxa només cal que et posis en contacte amb nosaltres enviant-nos un missatge des del Facebook cercant “De Gota en Gota amarant la Terra”, o bé al correu: degotaengota.vo@gmail.com.

Baixa’t aquí el nostre PDF